03 d’octubre 2006

Les Fires de Sant Narcís


Avui m'he llevat d'hora per anar a nedar i he travessat la ciutat quan just es començava a despertar. He tingut temps per observar els primers indicis de la tardor. Els carrers amb un tel d'humitat, el cel grisós i les primeres fulles al terra. Grogues, daurades i marrons, lliscant amb l'aire i aixoplugant-se a cada racó.
Els plàtans de la Devesa ja van canviant el seu fullam i com cada any ja esperen el brogit de la canalla amb les tan esperades Fires. Una remor batega a la ciutat. Girona es va empolainant. Ha de rebre Sant Narcís com cada any. Els últims preparatius. Les barraques pel jovent ja es van perfilant. Els concerts, les exposicions i com no, La Temporada Alta que comença a principis d'octubre i arriba fins el 6 de desembre. El teatre que tant agrada als gironins i que esperem amb deler quan s'obren les finestretes ( hem de fer cua per aconseguir les entrades ).
Baixar a Barcelona, a teatre, suposa una moguda tot i que és molt atractiu. I és clar quan el teatre ve a Girona ens hi aboquem.
El temps també es trasbalsa i , com casi cada any, tenim les fires remullades.
Les primeres embrenzides de la tardor decoren la ciutat i així també podem estrenar la roba de temporada ( o portar de l'any passat ).
Tothom ja hi somnia. Uns perquè volen que arribin ( per els concerts, les barraques, les atraccions i la disbauxa nocturna ) i els altres voldrien que ja haguessin passat. Nits de vetlla per a recollir la canalla, cada dia una mica més tard, massa alcohol i drogues a les barraques, gent que aprofita qualsevol descuit. Molts pares ja ho temen. No tot és festa i gresca. Hi ha la cara i la creu de la moneda.
He passat pels racons on s'instal.len les castanyeres i per un moment he notat la seva escalfor. Quan tornes de nit, de passejar, arrambar-te al foc i cruspir-te unes castanyes és com tancar el dia, com fer les últimes postres. I no parlem del cutó, dels xurros, les pomes acaramelades i d'altres llaminadures.
La fira artesana de productes de menjar, a la Plaça de la Independència, tasts i degustacions.
I el dia de Tots Sants ( a part d'anar a votar, aquest any ) és el dia de Festa Major. Els carrers plens d'art. Pintures i pintors, artesans i artesania. Si el dia hi acompanya és com un revifament de l'estiu, l'últim espetec abans d'iniciar la travessia de l'hivern.
Un dia on la ciutat esclata. Colors, art i gent. És com una cita anyal a la ciutat de les mosques, a la ciutat dels tres rius, ben escortada per la Catedral i Sant Fèlix que des de fa anys no es perden ni una diada.

8 Comments:

Anonymous Anònim said...

Si Girona és ja bonica de per si... tu l'has fet encara més viva! Aquest any no em perdo les fires, ni que sigui de trascantó.

I sí, la tardor ja ha arribat, i aquest any, esperada i desitjada, ho ha fet de manera contundent, pletòrica d'energia!

Una abraçada

12:52 p. m.  
Blogger Joana said...

Eiii!!! Spock,
Quines ganes que tenia que arribés la tardor! Bufff...amb la calor que ha fet.
A veure si seran remullades, les Fires o farà encara un " estiuet".
Ni que sigui de trascantó, t'hi has d'arribar, només faltaria!

A reveure!

1:32 p. m.  
Blogger Joana said...

jbauer,
Ja veig que te la conèixes, Girona.
Aquests dies de tardor i de Fires té un encant especial. Més grisosa, tal com la pinten, amb la catedral de fons i les cases de l'Onyar tants pintors.
No et queda lluny, pots apropar-t'hi!
:)

10:33 a. m.  
Blogger l'home de la musica said...

Estic d'acord amb Spock, Girona es maca per que sí! Ara només et queda disfrutar de les barraques, les castanyes, la fira, i com no... del teatre!!!

6:53 a. m.  
Blogger Joana said...

L'homemusic,
Ja tinc algunes entrades pel teatre i la resta...sobre la marxa!
També hi ets convidat!!
A reveure!

2:28 p. m.  
Blogger n3fen said...

doncs la meva aventura gironina ha acabat bastant malament.. m'he agobiat molt i al final he decidit deixar-ho correr :P me'n torno al penedès, la meva terra, on hi tonc la meva vida, els meus amics, la meva parella, la familia... aixi ke ja ho veus! no tothom serveix per fotre el camp de casa i estar lluny dels seus, encara que girona sigui tan maca.. :P una abraçada

8:05 a. m.  
Blogger unanina said...

Segur que a la tardor està molt maca Girona.

8:00 a. m.  
Blogger Joana said...

Si, unanina,
val la pena fer-hi una volta.
:)

8:09 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home