30 de juliol 2006

Sorpreses


Avui respiro una mica més tranquil.la. Ahir fullejant un diari de les comarques gironines ho vaig llegir. Quatre ratlles, no us penseu! Per a molts serà una notícia banal. A mi m'ha alegrat.
Textualment deia: " B-Crek Brasa & Cuina", ha obert a Olot un " Fast food " de cuina catalana. Ja era hora! He pensat.
A la sortida d'Olot anant cap a la Vall d'en Bas hi ha la Pujada de la Solfa. Doncs bé, fa uns anys , no massa, s'hi va instal.lar un Mc Donald's ( al diari deia un fast food de cuina americana ), amb els corresponents permisos, esclar.
Recordo que se'n va parlar molt a la premsa perquè no l'hi volien. Diferents associacions, centres excursionistes, restauradors i olotins es van manifestar en contra.
Finalment va guanyar la multinacional. Un escàndol. Un nyap. Una taca al paisatge. No trobo calificatius millors. Encertat com posar una font amb molsa, boixos i falgueres a la cinquena Avinguda, a Nova York.
El lloc escollit va ser al Parc Nou d'Olot on hi ha el Jardí Botànic de Vegetació Natural Olotina,
el museu dels volcans i la torre Castanys, d'estil modernista. Ja em direu que hi pintava un Mc Donald's allà. No podia cuallar amb la cultura garrotxina. Una comarca que té la seva cuina volcànica, amb els fesols de Santa Pau i les farinetes de fajol.
La multinacional va haver de tancar fa una mica més d'un any.
La bona notícia, ara, és que al seu lloc ha obert una empresa de menjar ràpid amb cuina catalana ( amanides, arrossos, carns a la brasa...). Imagino que et podràs emportar el menjar o degustar-lo allà mateix davant d'un paisatge que ja per ell sol parla.
Si tenim bona vista vista, de passada, podrem veure Santa Magdalena, El Bassegoda, Xenacs, Els Pirineus, El Santuari de Cabrera, Sant Miquel de Falgars...i totes les muntanyes que voregen Olot.
Jo penso arribar-m'hi.
Si tenen cura dels menús confio en què aviat a la ruta dels volcans hi sortirà la recomanació de fer una parada a la Pujada de la Solfa.